Dagbeleving

Onze dagbeleving richt zich op een bijzondere groep: mensen met geheugenproblematiek. Onze gasten variëren in leeftijd, maar de meesten zijn tussen de 40 en 90 jaar oud. De meeste van hen hebben behoefte aan zorg op ZZP 5-niveau. Wat ons uniek maakt, is dat deze zorg plaatsvindt op een bruisend melkveebedrijf, gelegen in een schilderachtige landelijke omgeving. Midden op ons terrein vind je ook ons kinderdagverblijf, wat zorgt voor een unieke synergie tussen generaties. 

Ons doel is om zorg te bieden aan mensen die binnen een straal van 30 kilometer rondom Roosendaal wonen. We streven ernaar om ongeveer 16 plekken aan te bieden, waarvan we er elke met de grootst mogelijke zorg omringen. Onze locatie biedt niet alleen professionele zorg, maar legt ook de nadruk op het dagelijks genieten van de buitenlucht en een gezonde levensstijl. Bij ons is de boerderij-ervaring meer dan alleen een leuke bijkomstigheid, het is de kern van wat we bieden. 

We geloven dat het recht om in de buitenlucht te bewegen essentieel is voor iedereen, en binnen onze voorziening maken we dit tot een centraal onderdeel van de dagelijkse routine. Ons motto is eenvoudig: een plek waar je je vader of moeder met een gerust hart kunt toevertrouwen, met liefdevolle zorg en het verkwikkende boeren-buitenleven. Wij geloven dat dit het welzijn van onze gasten ten goede komt, en uit ervaring weten we dat dit werkt. Welkom bij Ons Thuus!

Wij bieden onze bezoekers een zinvolle dagbeleving. Er vinden verspreid over het erf verschillende individuele of groepsactiviteiten plaats, dit naar wens en  mogelijkheden van de bezoeker, dit wordt ook opgenomen in het zorgplan van de bewoner.
Verder zal er volop aandacht besteed worden aan  het bewegen voor ouderen door onder andere elke dag een wandeling te maken in de buitenlucht. Dit is wat wij vooral omarmen, en wat we ook bij onze kinderopvang als belangrijk speerpunt hebben. Naar buiten gaan is namelijk goed voor het welzijn van de bezoekers, zowel fysiek als mentaal. Dit maakt ook dat de bezoekers langer mobiel blijven. We zullen bij de medewerkers het belang van naar buiten gaan en bewegen daarom ook erg benadrukken. Wij willen de bezoekers hiermee ondersteunen om gezond oud te worden.

Daarnaast zullen de activiteiten op de boerderij plaatsvinden met daarbij veel contact met dier en natuur. Dit zullen onze medewerkers ook actief coachen. Activiteiten zullen bijvoorbeeld zijn het dagelijks verzorgen van de dieren op het terrein. Ook zijn er een moes- en bloementuin waar de bewoners kunnen helpen. De producten uit de moestuin kunnen vervolgens weer worden gebruikt voor het (gezamenlijk) voorbereiden van maaltijden.

Daarnaast willen wij de kinderopvang actief willen betrekken bij de dagbeleving. Zo kunnen er gezamenlijk activiteiten ondernomen worden, denk hierbij aan het bezoeken van de boerderij, het samen zingen van liedjes of in gezamenlijkheid wat eten. Al deze activiteiten en ontmoetingen moeten ertoe
leiden dat de bezoekers kunnen blijven deelnemen aan het sociale leven, zodat ze niet aan de zijlijn hoeven te staan.
Een zinvolle dag wordt verder gecreëerd door de bezoekers te stimuleren in alledaagse taken, zoals het klaarmaken van eten, afwassen en persoonlijke verzorging. 


Melkveebedrijf van der Steen
Vinkenbroeksestraat 49 & 55
4703SC te Roosendaal

T: +31 (0)6-15386064
E: info@onsthuuszorgt.nl

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag.