praktische informatie

Openingstijden

Ons Thuus is 5 dagen per week geopend, van maandag t/m vrijdag.

Met uitzondering van de volgende nationale feestdagen:

  • Nieuwjaarsdag
  • Pasen
  • Pinksteren
  • Hemelvaartsdag Koningsdag
  • Kerstmis

De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 18.00 uur. Hierbij wordt rekening gehouden met het aanbieden van een warme maaltijd. Voor de warme maaltijd vragen wij een eigen bedragen, die wij maandelijks zullen factureren. 

Vergoeding

Om deel te kunnen nemen aan de dagactiviteiten op onze zorgboerderij, heeft u een geldige beschikking van de gemeente nodig. Indien u in het bezit bent van een geldige beschikking, nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen voor het inplannen van een intakegesprek. Tijdens dit gesprek staat kennismaking centraal, en zullen we gezamenlijk bekijken of er beschikbare plaatsen zijn op onze zorgboerderij. Het is belangrijk om te vermelden dat Dagbeleving Ons Thuus contracten heeft met omliggende gemeenten en zorg verleent aan ouderen via zowel de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) als de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Dagbesteding wordt vergoed vanuit de WMO of de WLZ. Voor het verkrijgen van een indicatie voor de dagbeleving is het essentieel om een afspraak te maken met de klantmanagers van de WMO en/of voor de WLZ bij het CIZ.

Zowel de WMO als de WLZ bieden mogelijkheden voor financiering via zorg in natura (ZIN) of middels een persoonsgebonden budget (PGB). In veel gevallen wordt een eigen bijdrage verwacht. Het CAK berekent en int deze eigen bijdrage. Voor gedetailleerde informatie hierover verwijzen wij u naar de website van het CAK: www.hetcak.nl.

Hieronder vindt u de contactgegevens van de WMO-loketten van verschillende omliggende gemeenten voor het aanvragen van een indicatie.

Voor WLZ-verwijzingen verwijzen we naar de website van het CIZ: https://www.ciz.nl.

Gemeente Roosendaal
T: (0165) 75 00 50
Gemeente Bergen op Zoom
T: 14 0164
 
Gemeente Steenbergen
T: 14 0167
 
Gemeente Halderberge
T: 14 0165
 
Gemeente Etten-Leur
T: 076 5024025 (ma-vrij 9.00-12.00)
 
Gemeente Moerdijk 
T: 14 0168 (ma-vrij 8.30-12.00)
 
Gemeente Rucphen
T: 0165 – 34 99 90 (ma-vrij 9.00-12.00)
 
Gemeente Zundert
T: 076 – 599 56 00 (ma-vrij 9.00-12.30)
E: vraagwijzer@zundert.nl
 
Gemeente Woensdrecht
T: 140164, toets 1
 
 
Voor vragen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Wij denken graag mee!

Vervoer van en naar Ons Thuus

Vervoer naar Dagbeleving Ons Thuus wordt zorgvuldig georganiseerd om het gemak en de vertrouwdheid voor onze bezoekers te waarborgen. In de opstartfase bieden wij taxivervoer aan, waarbij we streven naar zoveel mogelijk vaste gezichten voor de mensen. Dit draagt bij aan een herkenbare en comfortabele reis.

Met de toewijding om de best mogelijke zorg te bieden, plannen we in de loop van de tijd om zelf vervoer te organiseren. Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de individuele behoeften van onze bezoekers en een persoonlijke en vertrouwde reiservaring bieden. Dagbeleving Ons Thuus staat klaar om een veilige en aangename reis naar onze unieke dagbeleving te faciliteren.

Het is van groot belang dat de deelnemer zich prettig en veilig voelt bij het vervoer naar onze dagbeleving. Door familieleden en dierbaren de verantwoordelijkheid te geven voor dit aspect van de zorg, kan de deelnemer genieten van een rustige en vertrouwde reis naar onze locatie. Dit draagt bij aan het welzijn van de deelnemer en zorgt voor een vlotte overgang naar de activiteiten die we aanbieden.

Tevens willen we benadrukken dat wij ons bewust zijn van de uitdagingen die kunnen ontstaan wanneer vervoer niet door familieleden of dierbaren kan worden verzorgd, bijvoorbeeld vanwege afstand of andere verplichtingen. In dergelijke gevallen, waar een WMO-indicatie ook vervoer dekt, zullen we in de toekomst streven naar passende oplossingen voor vervoer. We begrijpen dat dit een belangrijk aspect is van onze dienstverlening, en we zullen ons inzetten om geschikte en comfortabele vervoersmogelijkheden te bieden voor deelnemers waar dit nodig is. Ons uiteindelijke doel is altijd om de deelnemers een hoogwaardige en aangename dagbesteding te bieden, waarbij alle aspecten van hun zorgbehoeften in aanmerking worden genomen.

Aanmelden

Aanmelding bij Dagbeleving Ons Thuus is eenvoudig en persoonlijk. Vanaf 1 februari 2024 openen wij met trots onze deuren. Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website of telefonisch. Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek, waarin u de sfeer van Ons Thuus kunt beleven en kunt ontdekken of wij kunnen bieden wat u verlangt.

Na het kennismakingsgesprek heeft u de mogelijkheid om het inschrijfformulier op onze website in te vullen. Zodra wij uw formulier ontvangen, nemen wij opnieuw contact met u op om een intake te plannen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de overgang naar Dagbeleving Ons Thuus soepel verloopt en volledig is afgestemd op uw wensen en behoeften. 

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en streven ernaar om een warme en ondersteunende omgeving te bieden voor bezoekers met geheugenproblematiek. Samen zorgen we voor een zinvolle en waardevolle dagbesteding.


Melkveebedrijf van der Steen
Vinkenbroeksestraat 49 & 55
4703SC te Roosendaal

T: +31 (0)6-15386064
E: info@onsthuuszorgt.nl

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag.