praktische informatie

Openingstijden

Ons Thuus is 5 dagen per week geopend, van maandag t/m vrijdag.

Met uitzondering van de volgende nationale feestdagen:

  • Nieuwjaarsdag
  • Pasen
  • Pinksteren
  • Hemelvaartsdag Koningsdag
  • Kerstmis

De openingstijden zijn vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur.

Vergoeding

Om deel te kunnen nemen aan de dagactiviteiten op onze zorgboerderij heeft u een geldige beschikking nodig van de gemeente. Indien u beschikt over een geldige beschikking kunt u contact opnemen met de zorgboerderij om een afspraak te maken voor een intakegesprek. In dit gesprek is plaats voor wederzijdse kennismaking. Ook zal bekeken worden of en op welke dagen er plaats is binnen de zorgboerderij. De zorgboerderij heeft contracten met omliggende gemeenten en verleent zorg aan ouderen via WMO, WLZ en PGB.

Dagbesteding wordt doorgaans vergoed vanuit de WMO, dit valt onder de verantwoording van de gemeente. Een klantmanager van de gemeente komt, na aanvraag, thuis langs voor de indicatie voor een persoonlijk zorgpakket. Indien een zwaarder zorgpakket nodig is, kan de zorg vergoed worden vanuit de WLZ, de indicatie hiervoor wordt gedaan door het CIZ. Voor zowel de WMO als de WLZ kan dit via zorg in natura (ZIN) of middels een persoons gebonden budget (PGB). Voor meer info: verschil pgb – zin. Vaak wordt een eigen bijdrage verwacht. Het CAK berekent en incasseert een eigen bijdrage. Voor meer info: www.hetcak.nl.

Gemeente Roosendaal
E: contact@ioroosendaal.nl 
T: (0165) 75 00 50
 
Gemeente Bergen op Zoom
T: 14 0164
 
Gemeente Steenbergen
T: 14 0167
 
Gemeente Halderberge
T: 14 0165
 
Voor vragen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Wij denken graag mee!

Vervoer van en naar Ons Thuus

Wat betreft het vervoer van en naar de dagbeleving wil verschillen per gemeente. In veel gemeenten kun je bij een beschikking gebruik maken van een (regio)taxi. Hierin zijn meer mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente of met ons, zodat wij kunnen meekijken wat voor u een geschikte oplossing is.

Aanmelden

Aangezien de zorgboerderij nog niet gereed is kunnen wij nog geen bezoekers verwelkomen. Echter, indien u interesse heeft om meer informatie wilt ontvangen kunt u het contactformulier invullen op de aanmelden pagina. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de opening van de zorgboerderij.


Melkveebedrijf van der Steen
Vinkenbroeksestraat 49 & 55
4703SC te Roosendaal

T: +31 (0)6-14007404
E: info@onsthuuszorgt.nl

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag.